Ξεκινά η τμηματική λειτουργία της υβριδικής μονάδας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Ικαρία

11 05 2018 | 10:32
Η υβριδική μονάδα της Ικαρίας, η πλήρης λειτουργία της οποίας τοποθετείται το πρώτο τρίμηνο του 2019, είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποπεράτωση της υβριδικής μονάδας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Ικαρία, οι οποίες έχουν επανεκκινήσει από την άνοιξη του 2017.
Έτσι, η θυγατρική της ΔΕΗ βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της μονάδας, την οποία τοποθετεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση στη διαδικασία του φιλικού διακανονισμού με τον ανάδοχο του έργου.
Αρκετά νωρίτερα πάντως, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, θα ξεκινήσει η τμηματική λειτουργία της μονάδας, και πιο συγκεκριμένα των ανεμογεννητριών ισχύος 2,7 ΜW,  του αιολικού πάρκου στη θέση Στραβοκουντούρα.
Κι αυτό γιατί στις αρχές του μήνα διευθετήθηκε και η τελευταία θεσμική λεπτομέρεια, με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Γ. Σταθάκη, σχετικά με τον καθορισμό των όρων αγοραπωλησίας της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η υβριδική μονάδα της Ικαρίας είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, αφού θα αξιοποιεί ως «φυσική μπαταρία» την ανύψωση νερού ανάμεσα σε δύο ταμιευτήρες, για να αποθηκεύει έμμεσα ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και έτσι να αυξήσει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο του νησιού.
Έτσι, όταν ολοκληρωθεί, θα ενισχύσει περίπου στο 50%  στο «μερίδιο» των ΑΠΕ στο δίκτυο του νησιού.
 
ΠΗΓΗ : .worldenergynews.gr

 ΦΩΤΟ: canary islands el hierro