Πράσινη η μπύρα Budweiser με προμήθεια καθαρής ενέργειας από την ENEL GREEN POWER.

16 07 2018 | 10:21

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το μοντέλο συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) της Enel Green Power για την παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μεγάλες εταιρείες γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα  είναι η συμφωνία της EGP με την ζυθοποιία Anheuser-Busch, παραγωγό της γνωστής μπύρας Budweiser.


Η Budweiser είναι η μια μπύρα συνδεδεμένη με τις ΗΠΑ, αφού πρωτοκυκλοφόρησε το 1876, και έγινε ένα από τα σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο για πάνω από έναν αιώνα.


Ο «βασιλιάς της μπύρας» που είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο, επιδεικνύει κοινωνική ευθύνη, με την προώθηση εκστρατειών υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, την διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων.


Η καθαρή ενέργεια που παρέχει η Enel Green Power έγινε θεμελιώδες μέρος αυτής της αμερικανικής ιστορίας.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η EGP υπέγραψε με την Anheuser-Busch συμφωνία για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (Power Purchase Agreement - PPA), για να καλύψει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η ζυθοποιία στα μεγάλα εργοστάσια της στις ΗΠΑ, από ένα μέρος της ενέργειας που παράγει η ENEL GREEN POWER στο αιολικό πάρκο Thunder Ranch.


Το αιολικό πάρκο Thunder Ranch, που βρίσκεται στην Οκλαχόμα με εγκατεστημένη ισχύ 298 MW, μπορεί να παράγει πάνω από 1.100 GWh ετησίως. Συνολικά, η EGP έχει επενδύσει 435 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το αιολικό πάρκο.

 

20 δισεκατομμύρια φιάλες μπύρας με καθαρή ενέργεια


Στο πλαίσιο της PPA, η Anheuser-Busch θα αγοράσει περίπου 610 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως από την EGP, αρκετή για να καλύψει το 50% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας της εταιρείας.


Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αύξησης του σημερινού 2% της καθαρής ενέργειας που χρησιμοποιείται από τη ζυθοποιείη, που  στοχεύει να φτάσει το 100% έως το 2025.

Η AB InBev είναι μία από τις πάνω από 100 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως που έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα πλαίσια  της πρωτοβουλίας RE100.


Η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που αποκτάται από την EGP, θα επιτρέψει στην Anheuser-Busch να παράγει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια "πράσινα" μπουκάλια μπύρας κάθε χρόνο.


 

10 Ιουλίου 2018