Τι να είπε άραγε στον Πρωθυπουργό ο καθ. Χρήστος Ζερεφός;

03 08 2018 | 07:47

31/03/2018 - Συνέντευξη Χρήστος Ζερεφός:

Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την κλιματική αλλαγή.

 

Συνάντηση με τον Χρήστο Ζερεφό και τον Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών, είχε χθες 2 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έγραψε σε μήνυμα στο twitter ο ίδιος:

 

"Σήμερα συναντήθηκα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τον Χρήστο Ζερεφο και τον Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους. Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά πια μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, είτε ισχυρών ανέμων είτε ισχυρών βροχοπτώσεων, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές. Δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις."

 

Ο καθ. κ. Ζερεφός έχει μιλήσει κατ' επανάληψη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της.

 

Μου έκανε την τιμή να παραχωρήσει συνεντευξη στο emc2 μόλις πριν 4 μήνες.

Κρίμα που δεν την είδε τότε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, γιατί ο καθηγητής τα λέει ΟΛΑ.

 

31/03/2018 - Συνέντευξη Χρήστος Ζερεφός:

Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την κλιματική αλλαγή

Ο διακεκριμένος καθηγητής Χρήστος Ζερεφός (βιογραφικό), ο οποίος ανήκε στην ομάδα των επιστημόνων της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 2007, περιγράφει με το δικό του μοναδικό διδακτικό τρόπο όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την κλιματική αλλαγή, με εύστοχες συνδετικές τοποθετήσεις στην ιστορία και στην καθημερινότητα.

 

Συνοδευτικα Αρχεια