Με τον πρέσβη της Σουηδίας συναντήθηκε ο Υπουργός ΠΕΝ - Ενδεχόμενο συνεργασίας στο θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

08 04 2021 | 08:48

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε την Πρέσβη της Σουηδίας ότι η πλειονότητα των πράσινων επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνεται στην ανάπτυξη υποδομών ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την προστασία της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση υδάτων και την κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ενόψει και της επικείμενης Παγκόσμιας Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκώβη τον επόμενο Νοέμβριο. 

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων.

Η κα Sammelin συζήτησε με τον Έλληνα Υπουργό το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης προτίθεται να οργανώσει εργαστήριο για το θέμα στο οποίο θα επιθυμούσε να προσκαλέσει Έλληνες επιστήμονες.  

Επιπρόσθετα, μετέφερε στον κ. Σκρέκα το ενδιαφέρον σουηδικών εταιρειών για την υλοποίηση επενδύσεων, σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

 

 

 

7 Απριλίου 2021

energypress