BIOELECTRICITY WEBINAR 9/4/2021 :O ρόλος της βιοενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή – Εφαρμογές & Προοπτικές

08 04 2021 | 09:01

Το BIOELECTRICITY WEBINAR με θέμα «Ο ρόλος της βιοενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, Εφαρμογές & Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 από τις 16:00 - 18:00. 

Περισσότερες πληροφορίες για το webinar http://bioenergynews.gr/bioelectricity-webinar-2021/ 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το περιοδικό Bioenergy News, υπό την αιγίδα της ΕΛΕΑΒΙΟΜ, του ΕΚΕΤΑ, του ΚΑΠΕ και του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE). 

Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν, ωστόσο η εγγραφή απαραίτητη. Για δηλώσεις συμμετοχής https://zoom.us/webinar/register/6416165067656/WN_KUQuLA7mRrqH6BWKHQcDpg 

Λίγα λόγια για το Webinar: 

Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιεί επισκόπηση της σημερινής εικόνας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρουσιάζει τις διαθέσιμες τεχνολογίες, αναλύει τις προϋποθέσεις λειτουργίας έργων ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα και επισημαίνει τους προβληματισμούς και τις προκλήσεις του κλάδου για ευρύτερη διείσδυση του βιο-ηλεκτρισμού στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής. 

Ο Βιο-ηλεκτρισμός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, αντιπροσωπεύει περίπου 5,8% του συνόλου ακαθάριστης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ (στοιχεία Eurostat 2018). Για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της ενεργειακής μετάβασης και κλιματικής ουδετερότητας, το σύστημα ισχύος μας θα βασίζεται ολοένα και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα χρειαστεί μια σταθερή παραγωγή και ευέλικτη παροχή ισχύος. Η ηλεκτρική ενέργεια από βιομάζα είναι εύκολα αξιοποιήσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «ενέργεια βάσης» συμπληρωματικά προς την αιολική και ηλιακή ενέργεια. 

 

φ

 

 

7 Απριλίου 2021

BIOENERGY NEWS