Περιφέρεια Αττικής: Δίνει 32 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

04 06 2021 | 08:45

Από το Πεδίον του 'Αρεως, με σύντομη ποδηλατοδρομία εντός του Πάρκου, ξεκίνησαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποδηλάτου (σήμερα) και Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου.

Στην έναρξη της δράσης εκτός του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρόντες ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, ο υφ. Γ. Αμυράς και οι γ. γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης και Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του EcoFest 2021 που ανοίγει αύριο τις πύλες του στην Πλατεία Νερού και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πράσινες παρεμβάσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια υπογραμμίζοντας ότι οι δεσμευμένοι πόροι για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους στην Αττική ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός κ. Σκρέκας, ο υφυπουργός Γ. Αμυράς και ο γγ. Ευθ. Μπακογιάννης ανέπτυξαν τις προτεραιότητες που έχουν θέσει προκειμένου να ενισχυθεί το εθνικό δίκτυο υποδομών και να εξασφαλιστούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι.

Στη δράση, συμμετείχε ο Κ. Ανδριτσόπουλος καθηγητής και πρόεδρος του EcoFest, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας αναπλ. καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σ. Παπευθυμίου, ο ειδικός σύμβουλος της διοίκησης της ΔΕΗ Α. Ιωακειμίδης και ο πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού τρόπου ζωής και η υποστήριξη της βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά τους ποδηλατόδρομους εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καθιερωθεί το ποδήλατο στη συνείδηση των πολιτών ως ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης", σημειώνοντας ότι παράλληλα, προωθείται και η ηλεκτροκίνηση, "αρχίζοντας από την ανανέωση του στόλου υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας, με στόχο να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής".

Προγραμματισμένες δράσεις Περιφέρειας Αττικής

Τριήμερες εκδηλώσεις EcoFest 2021, στις 4-6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, πλησίον του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνδιοργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός "Νέα Μητροπολιτική Αττική" της Περιφέρεια Αττικής και το Hellenic Association for Energy Economics, αφιερωμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και τη βιώσιμη μετακίνηση.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου στο Πεδίον του 'Αρεως, στις 10:30 π.μ. πραγματοποιείται με ειδική εκδήλωση με θέμα "ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ".

Τέλος τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στις 9:30 το πρωί, ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" σε συνεργασία με την Περιφέρεια, διοργανώνει εορταστικές δράσεις στο πλαίσιο των οποία θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο.

 

 

 

3 Ιουνίου 2021

ΑΠΕ-ΜΠΕ