WWF: 30 χρόνια μαζί

14 10 2021 | 10:28

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

To WWF Ελλάς γιορτάζει φέτος 30 χρόνια δράσης και σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα. Γιορτάζουμε τις νίκες μας, τις προκλήσεις με τις οποίες έχουμε έρθει αντιμέτωποι, τα λάθη μας που μας δίδαξαν πολλά. Πάνω απ’ όλα όμως, γιορτάζουμε γιατί 30 χρόνια τώρα ποτέ δεν αισθανθήκαμε μόνοι! 

Από το 1991 μέχρι σήμερα, έχουμε βιώσει αμέτρητες στιγμές χαράς, για κάθε μικρή ή μεγαλύτερη νίκη που πετύχαμε στην προσπάθειά μας να ενισχυθεί η προστασία της φύσης στη χώρα μας. Ασφαλώς, υπήρξαν και πολλές στιγμές αγωνίας αλλά και απογοήτευσης. Εσείς όμως μας δίνατε τη δύναμη για να συνεχίσουμε! 

Η προσωπική μου πορεία σε αυτή την οργάνωση ξεκινάει μόλις 2 χρόνια μετά την ίδρυση της. Το 1993, ως νέος θαλάσσιος βιολόγος, βρίσκομαι στο «πεδίο» της Ζακύνθου, να μελετώ με συναδέλφους την μεσογειακή φώκια, να παλεύουμε μαζί με άλλες οργανώσεις για την ίδρυση ενός θαλάσσιου πάρκου που ήρθε τελικά 6 χρόνια μετά. Από τότε μέχρι τώρα, έχω την μοναδική τύχη να έχω ως «δουλειά» μου αυτό που αγαπώ και παρά τις αμέτρητες δυσκολίες, να συνεχίζω με την ίδια όρεξη. 

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, όλα αυτά τα χρόνια, αισθάνομαι ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη. Ό,τι έχουμε καταφέρει, και ότι παλέψαμε, το οφείλουμε στη βοήθειά σας. Το οφείλουμε σε ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν στο έργο μας, που μοιράζονται το όραμά μας και στέκονται έμπρακτα στο πλευρό μας. Όλοι οι άνθρωποι του WWF Ελλάς και, εγώ προσωπικά, σας οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας έχετε δείξει: να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. 

Οι προκλήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, είναι σήμερα μεγαλύτερες από ποτέ. Η κλιματική κρίση και η απώλεια βιοποικιλότητας είναι οι δύο όψεις της ίδιας πλανητικής κρίσης που πρέπει να αντιστρέψουμε. Αν πιστεύουμε στην αυταξία της φύσης, αν θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο, ασφαλές, και δίκαιο για όλους οφείλουμε να δράσουμε τώρα. Οφείλουμε, ο καθένας και η καθεμία από εμάς, να παλέψουμε για τον κόσμο μας. 

Με την δική σας στήριξή και συμμετοχή, θα κάνουμε μαζί ακριβώς αυτό – θα παλέψουμε για τον κόσμο μας.

Πάλεψε για τον κόσμο σου

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτά τα 30 χρόνια!

 

 

13 Oκτωβρίου 2021

WWF