Καύσιμα αεροσκαφών από αιθανόλη θα παράγει η Microsoft - Επένδυση 50 εκατ. δολ.

14 01 2022 | 12:24

Επένδυση 50 εκατ. δολαρίων στην εγκατάσταση που διατηρεί η εταιρεία LanzaJet στην Πολιτεία της Τζόρτζια προχωράει η Microsoft, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η παραγωγή καυσίμων αεροσκαφών από αιθανόλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της LanzaJet.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για την παραγωγή καυσίμων αεροσκαφών με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, ιδιαίτερα από την στιγμή που τα ανανεώσιμα αεροπορικά καύσιμα αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 0,1% της τρέχουσας παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων αεροσκαφών το 2019.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως η LanzaJet έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της στο Freedom Pines Biorefinery της, ενώ σχεδιάζει την παραγωγή ως και 10 εκατ. γαλονιών «πράσινων» καυσίμων για αεροσκάφη ως το 2023.

Σύμφωνα με το Reuters, παρόμοιες επενδύσεις στην LanzaJet με στόχο την παραγωγή βιώσιμων καυσίμων σχεδιάζουν και άλλοι κολοσσοί του ενεργειακού κλάδου και του του κλάδου των αερομεταφορών, όπως οι British Airways, Shell και Suncor Energy Inc.

Τέλος, σημειώνεται πως το 2020, η Microsoft δημιούργησε το Climate Innovation Fund με στόχο την επένδυση 1 δισ. δολαρίων σε βάθος τετραετίας ώστε να επιταχυνθούν οι τεχνολογίες που απαιτούν την χρήση μηδενικών ποσοτήτων άνθρακα.

(imerisia.gr)

1