ΚΙΝΑΛ: Ας ψάξει στις επιλογές της Κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης τους λόγους της ενεργειακής ακρίβειας

24 02 2022 | 08:44

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το ποιος ευθύνεται για την ενεργειακή ακρίβεια στη χώρα μας, ο Γιώργος Αρβανιτίδης Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και ο Χάρης Δούκας Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής προέβησαν σε κοινή δήλωση επισημαίνοντας τα εξής:

«Ακούσαμε τις ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για την Αριστερά, τις Α.Π.Ε. και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην μείωση των τιμών ενέργειας. Η ευθύνη όμως που δεν έχουν προχωρήσει οι Α.Π.Ε. στην χώρα μας βαραίνει την παρούσα Κυβέρνηση.

Οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι που βάλανε εμπόδια στα πολλά μικρά έργα ΑΠΕ των πολιτών, των παραγωγών και των Ενεργειακών Κοινοτήτων που θα μπορούσαν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μειώσουν μόνιμα το ενεργειακό κόστος αλλά και το κόστος των αγροτικών προϊόντων για παράδειγμα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που επέλεξε να αυξήσει την ενεργειακή μας εξάρτηση από το φυσικό αέριο και κατ' επέκταση να εκτεθεί η χώρα στο ράλι των τιμών του. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που δεν έκανε καμία δομική παρέμβαση στις στρεβλώσεις του Target Model.

Ας ψάξει λοιπόν καλύτερα τους λόγους της ενεργειακής ακρίβειας στην Ελλάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης και να ξεκινήσει πρώτα από τις επιλογές και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στην οποία είναι Υπουργός. Ας σοβαρευτεί ο κ. Γεωργιάδης. »

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

1