Το Ίδρυμα της Jones Lang LaSalle επενδύει στην BabylonGardens, μια ελληνική start-up για περιβαλλοντική βιωσιμότητα

16 05 2022 | 17:10

Η Jones Lang LaSalle Inc. (NYSE: JLL) ίδρυσε το Ίδρυμα της JLL (JLL Foundation), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό εστιασμένο στη δημιουργία μακροπρόθεσμου αντικτύπου στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ώστε να διαμορφώσει το μέλλον του real estate για έναν καλύτερο κόσμο.

To Ίδρυμα της JLL επέλεξε και χρηματοδότησε την Babylon Gardens, με έδρα την Αθήνα μαζί με άλλες τρεις εταιρείες παγκοσμίως, δύο από τις ΗΠΑ και μία από το Πουέρτο Ρίκο/Μεξικό. Η Babylon Gardens, ένας Κόμβος Καινοτομίας για Πράσινες Αστικές Τεχνολογίες, σχεδιάζει και κατασκευάζει πράσινες στέγες και πράσινους τοίχους από ανακυκλωμένο πλαστικό με στόχο την ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας, και επιλέχθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από το JLL Foundation λόγω  του μόνιμου, θετικού αντικτύπου στο κλίμα και το περιβάλλον από τη δραστηριότητά της, αλλά και λόγω της ποικιλομορφίας της ομάδας και της ικανότητας κλιμάκωσης της επιχειρηματικής της δραστηριότητάς της σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Ίδρυμα της Jones Lang LaSalle επενδύει στην BabylonGardens, μια ελληνική start-up για περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Σε συνεργασία με την Good Machine, ένα επιχειρηματικό στούντιο που ειδικεύεται στον χώρο των επιπτώσεων του κλίματος, το Ίδρυμα της JLL ακολουθεί μια μη παραδοσιακή προσέγγιση ώστε να στηρίξει οργανισμούς που εστιάζονται στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής με έμφαση στο δομημένο περιβάλλον. Ως impact investor, ως δηλαδή επενδυτής σε εταιρείες περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος, το Ίδρυμα προσφέρει δάνεια με μηδενικό επιτόκιο και επανεπενδύει τα επιστρεφόμενα κεφάλαια. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ταχύτητα στον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, δημιουργεί ένα δίκτυο συνεπενδυτών για την προώθηση καινοτόμων λύσεων.

«Η φιλοδοξία του Ιδρύματος της JLL να δημιουργήσει σημαντικό αντίκτυπο σε ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα τα επόμενα 10-20 χρόνια είναι ευθυγραμμισμένη με τον σκοπό της JLL να διαμορφώσει το μέλλον του real estate για έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε ο Christian Ulbrich, Διευθύνων Σύμβουλος της JLL. «Καθώς οι εταιρείες παντού εστιάζουν περισσότερο στην επίτευξη των δικών τους στόχων βιωσιμότητας, η παροχή βοήθειας σε νεοφυείς επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε περιβαλλοντικές προκλήσεις μπορεί να κάνει πραγματική και μακροπρόθεσμη διαφορά».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα της JLL, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος https://foundation.jll.com/
 
Σχετικά με την JLL
Η JLL (NYSE: JLL) είναι μια ηγέτιδα εταιρεία που εξειδικεύεται στη διαχείριση ακινήτων και επενδύσεων. Η JLL διαμορφώνει το μέλλον της ακίνητης περιουσίας για έναν καλύτερο κόσμο χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία και δημιουργεί εκπληκτικούς χώρους και βιώσιμες λύσεις για ακίνητα για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τις κοινότητές μας. Η JLL είναι μια εταιρεία της λίστας Fortune 500 με ετήσια έσοδα 19,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δραστηριότητες σε περισσότερες από 80 χώρες και παγκόσμιο εργατικό δυναμικό άνω των 100.000 ατόμων τον Μάρτιο του 2022. Η JLL είναι η επωνυμία και σήμα κατατεθέν της Jones Lang LaSalle Incorporated. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jll.com

Σχετικά με την BabylonGardens
Η BabylonGardens είναι ένας Κόμβος Καινοτομίας για Πράσινες Αστικές Τεχνολογίες, με διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ελαφριές πράσινες στέγες και για πανάλαφρους, πράσινους τοίχους φτιαγμένους από ανακυκλωμένο πλαστικό. Στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση βιώσιμων λύσεων για χώρους πρασίνου στις πόλεις καλύπτοντας με ζωντανά φυτά το εξωτερικό κέλυφος των κτιρίων, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό. Κατασκευάζει τα πιο ελαφριά συστήματα πράσινων στεγών και πράσινων τοίχων εστιάζοντας στην εξοικονόμηση νερού, και ειδικά προσαρμοσμένα για πόλεις με ξηρά κλίματα, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.babylongardens.eu

Σχετικά με την Good Machine
Η Good Machine είναι ένα επιχειρηματικό στούντιο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο με ένα εκτεταμένο δίκτυο νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτών και ιδρυμάτων στον χώρο του κλιματικού αντικτύπου. Η Good Machine εντοπίζει ευκαιρίες στον  κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα, αναπτύσσει γρήγορα, και πρωτότυπα βιώσιμες λύσεις, και λειτουργεί ως incubator και δημιουργεί εταιρείες που εστιάζουν στον αντίκτυπο των αρχών του ESG. Η Good Machine δημιουργεί ομάδες επιχειρηματιών, μηχανικών και συμβούλων στρατηγικής που αντικατοπτρίζουν την ισότητα των φύλων και την ποικιλομορφία στην οποία εστιάζει ο τομέας της κλιματικής επίδρασης και της καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://goodmachine.studio/