Ο Κωνσταντίνος Μαύρος στο τιμόνι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες - Σταματάει το σχέδιο ενσωμάτωσης των ΑΠΕ στη μητρική

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, προερχόμενος από την αγορά, με πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ, τοποθετείται στο τιμόνι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, της θυγατρικής της ΔΕΗ που δραστηριοποιείται στον τομέα των ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η κίνηση ενίσχυσης της εταιρείας με ένα "μάχιμο" στέλεχος του κλάδου, σηματοδοτεί την απόφαση της νέας ηγεσίας της ΔΕΗ να σταματήσει η διαδικασία ουσιαστικής συγχώνευσης των δραστηριοτήτων ΑΠΕ στη μητρική εταιρεία, σχέδιο που προωθούσε η διοίκηση Παναγιωτάκη. Αντίθετα, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα μείνει αυτόνομη και θα ενισχυθεί ώστε να αποτελέσει την ατμομηχανή για να διαδραματίσει η ΔΕΗ πρωταγωνιστικό ρόλο στην πράσινη ενέργεια.

Πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι απολύτως υγιής, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη ευελιξία όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, γεγονός που θεωρείται ότι διευκολύνει την άμεση δραστηριοποίηση στις ΑΠΕ.

Άμεση προτεραιότητα του Ομίλου μας είναι η δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δηλώνει ο κ. Στάσσης (κρατάει τη θέση του προέδρου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και επισημαίνει ότι η επιλογή ως Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Κωνσταντίνου Μαύρου "σηματοδοτεί τον στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει για δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ".

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος διαθέτει σημαντική εμπειρία, διεθνώς, στον κλάδο ενέργειας και υποδομών, στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας. Επί σειρά ετών, εργάστηκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κι έχει διοικήσει επιχειρήσεις ενέργειας και τεχνολογίας. Δραστηριοποιείται, επίσης, στο χώρο των επενδύσεων μέσω κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (Συνιδρυτής και General Partner στο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Velocity.Partners), υποστηριζόμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Είναι κάτοχος MSc Finance από το Imperial College London κι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία προγράμματα μετεκπαίδευσης Executive Education στα χρηματοοικονομικά και στην Ενέργεια στο Harvard Business School. Είναι ενεργό μέλος σε διεθνείς οργανισμούς κι έχει διατελέσει επισκέπτης ομιλητής στο Athens University International MBA program. Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, εξέλεξε το νέο ΔΣ της, κατά 100% θυγατρικής της, εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. που αποτελείται από τους εξής :

- Γεώργιος Στάσσης,

- Κωνσταντίνος Μαύρος,

- Αργύρης Οικονόμου,

- Ιωάννης Κοπανάκης,

- Σωτήρης Χατζημιχαήλ,

- Αλέξανδρος Πατεράκης,

- Νικόλας Κούκης, Μέλος,

- Γεώργιος Σαραντόπουλος,

- Δημήτριος Παπαγεωργίου

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκινά στις 10.9.2019. Ως Πρόεδρος προτείνεται από την Γενική Συνέλευση ο κ. Γεώργιος Στάσσης και ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος.

Σχετικά με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗΑΝ ο κος Γεώργιος Στάσσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Άμεση προτεραιότητα του Ομίλου μας είναι η δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η επιλογή ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. του κ. Κωνσταντίνου Μαύρου σηματοδοτεί τον στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει για δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ. Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος προέρχεται από την αγορά, με πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ ".

 

ENERGYPRESS