ΗΠΑ: 3.2 GW έργων ΑΠΕ προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Enel Green Power

14 07 2021 | 12:03

Την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της στις ΗΠΑ πέτυχε η ενεργειακή εταιρεία Enel Green Power, ενισχύοντας το κομμάτι έργων που βρίσκεται σε μεσαίο στάδιο ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην εξαγορά φωτοβολταϊκών έργων και υβριδικών έργων (φωτοβολταϊκά με συστήματα αποθήκευσης) συνδυασμένης υφιστάμενης ισχύος (direct current capacity) 3.2 GW.

Η συναλλαγή έγινε με την εταιρεία Dakota Renewable Energy, μια κοινοπραξία μεταξύ της Dakota Power Partners και της Eolian, χωρίς ωστόσο, να δημοσιευτεί το τίμημα της συναλλαγής.

Συνολικά η Enel Green Power απέκτησε 24 υπό ανάπτυξη (development-stage) φωτοβολταϊκά έργα στις εξής περιοχές: Νιου Τζέρσεϊ, Πενσυλβάννια, Ντελαγουέρ, Δυτική Βιρτζίνια, Μιζούρι και Κολοράντο, συμπεριλαμβανομένου 450 MW σε συστήματα αποθήκευσης, ενσωματωμένα σε μερικά από τα προαναφερθέντα έργα. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του RenewablesNow, η εταιρεία προγραμματίζει να τεθούν σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2023.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρεία συμμετέχει ήδη σε πέντε υβριδικά έργα ανανεώσιμης ενέργειας στην πολιτεία του Τέξας. Αυτά αποτελούν μέρος των 2.3 GW σε ηλιακό και αιολικό δυναμικό και 600 MW σε συστήματα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας που η εταιρεία αναπτύσσει σε ολόκληρη την χώρα.

 

 

 

13 Iουλίου 2021

energypress