Τα ρομπότ της ABB φέρνουν τη χαρά των Γιορτών στη Νέα Υόρκη.

11 12 2019 | 09:09

Λίγες εορταστικές βιτρίνες συγκρίνονται με αυτές του πολυκαταστήματος Bloomingdale's στη Νέα Υόρκη. Κάθε χρόνο, το κατάστημα επιδιώκει να προσελκύσει τους καταναλωτές με περίτεχνα θέματα και διαδραστικά στοιχεία. Φέτος, 12 ρομπότ ABB κοσμούν τις παγκοσμίου φήμης βιτρίνες του, προβάλλοντας τη δυνατότητα της ρομποτικής και των τεχνολογιών αυτοματισμού να φέρουν την επανάσταση στην προώθηση προϊόντων και να κάνουν δυναμικότερη την εμπειρία του τελικού πελάτη.

Τα ρομπότ της ABB είναι γνωστά για την πρωτοποριακή τεχνολογία και την αξιοσημείωτη δυνατότητά τους να συνεργάζονται με ανθρώπους σε βιομηχανικά περιβάλλοντα. Όμως, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, τα ρομπότ της ABB καλωσορίζουν τώρα το κοινό σε ένα από τα πιο θρυλικά καταστήματα της πόλης, το Bloomingdale’s, και κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια ακόμα πιο διασκεδαστικά και απολαυστικά.

Τέσσερα από το ρομπότ IRB 120 της ABB συνεργάζονται τώρα για να διακοσμήσουν τα κλαδιά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με 20 εύθραυστα χρυσά στολίδια. Σε μια άλλη βιτρίνα, τέσσερα ABB IRB 1200, αναπαράγουν ήχους από μπρούντζινους αναδευτήρες, ένα ντέφι, ένα μελωδικό κουδούνι και ένα φουτουριστικό ψηφιακό ξυλόφωνο, ενώ οι αγοραστές έξω στο δρόμο μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών Χριστουγεννιάτικων ρυθμών και να διασκεδάσουν με καραόκε, διαβάζοντας τους στίχους από τρια κινούμενα γραφικά RoboScreens® 38 ιντσών, προσαρτημένα στους βραχίονες των τεσσάρων ρομπότ IRB 120.

Στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος, ένα συνεργατικό ρομπότ YuMi® διπλού βραχίονα παρουσιάζει τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό της εταιρείας Nespresso, καθώς σερβίρει στους πελάτες του τον καφέ της επιλογής τους. Τα YuMi® είναι σχεδιασμένα να εργάζονται με ασφάλεια μαζί με ανθρώπους, οπότε οι πελάτες μπορούν να αλληλεπιδρούν άμεσα με το συγκεκριμένο ρομπότ της ΑΒΒ ώστε να δημιουργήσουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία για τη Nespresso. Με την ακρίβεια και την κινητικότητά του, το YuMi® αυτοματοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία, από τον χειρισμό της μηχανής, την επιλογή συγκεκριμένου ποτηριού, έως το σερβίρισμα του ζεστού ροφήματος και την απόρριψη στην ανακύκλωση της χρησιμοποιημένης κάψουλας.

"Είμαστε αληθινά ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος μιας τέτοιας εορταστικής "φιέστας" στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τη συμμετοχή μας στο εορταστικό κλίμα που επικρατεί στο Bloomingdales, παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο η ρομποτική και η τεχνολογίες αυτοματισμού θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια ανανεωμένη πελατειακή εμπειρία", δήλωσε ο Marc Segura, Global Head of Service Robotics της ABB. "Όσα παρουσιάζουμε στο Bloomingdales δείχνουν πως η ρομποτική μπορεί να κάνει την προώθηση προϊόντων δυναμικότερη και πιο ελκυστική. Στο μέλλον, οι έμποροι λιανικής θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη ρομποτική για να δημιουργήσουν καινοτόμα μέσα αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, να παρουσιάσουν προϊόντα και να κάνουν τα σημεία πώλησης περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές.

Όλα τα ρομπότ στο Bloomingdales παρακολουθούνται σε 24ωρη βάση από τεχνικούς του Τομέα Ρομποτικής της ΑΒΒ Η.Π.Α., που βρίσκονται στο Auburn Hills του Michigan, μέσω της τεχνολογίας ABB Ability ™ Connected Services. Αυτό το εξελιγμένο σύστημα παρακολουθεί εξ αποστάσεως και αναλύει τις πληροφορίες που συλλέγει απευθείας από τα ρομπότ, επιτρέποντας στους τεχνικούς να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν πιθανά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια μη προγραμματισμένη διακοπή, πριν αυτή συμβεί.

 

 

9 Δεκεμβρίου 2019

ΑΒΒ