Πάνω από 300 αναφορές από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα στο energypress.

28 12 2020 | 08:59

Είναι από τις φορές που ούτε και ο ίδιοι καταλαβαίνουμε τη σημασία και τον αντίκτυπο της δουλειάς μας...

Όλα αυτά τα χρόνια, εμείς στην ομάδα του energypress προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να προσφέρουμε έγκυρο και έγκαιρο ρεπορτάζ και αναλύσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την ενεργειακή επικαιρότητα. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η εμπεριστατωμένη κάλυψη των θεμάτων. Αυτό μας το αναγνωρίζετε πρώτα και κύρια εσείς, οι αναγνώστες μας, με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε.

Αυτό που ούτε και οι ίδιοι είχαμε συνειδητοποιήσει -και ευχαριστούμε το φίλο που μας το υπέδειξε- είναι ο σημαντικός αντίκτυπος που έχει η δουλειά μας και στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, που συχνά αντλεί από εμάς υλικό για τις επιστημονικές της εργασίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Google Scholar, είναι πάνω από 300 οι αναφορές σε κείμενα του energypress που περιλαμβάνονται σε:

-Ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως Energy Policy, Environmental Innovation and Societal Transitions, WIT Transactions on Ecology and the Environment, Technological Forecasting and Social Change, Smart Grid and Renewable Energy, Energies, Renewable Energy Law & Policy Review, The EuroBiotech Journal, European Energy Journal, Renewable and Sustainable Energy Reviews, Perspectives, Civitas Gentium, Economy & Bussiness, Sustainability, Renewable Energy, Safety Science, Transformations, Papeles de Europa  Środkowoeuropejskie Studia Polityczne κ.α.)

-Επιστημονικές μονογραφίες και επιμελημένους τόμους

-Reports διεθνών ερευνητικών φορέων και think tanks (Friedrich Ebert Stiftung, CEPS, Eclareon, Fondazione Eni Enrico Mattei, Ecologic Institute, PRIO Cyprus Centre, ETNC, Sine Qua Non κ.α.) και διακρατικών οργανισμών

-Δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων

-Διδακτορικές διατριβές, διπλωματικές και πτυχιακές εργασίες σε πολλά Τμήματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων

Μόνο περηφάνια μας γεμίζει το γεγονός ότι με τη δουλειά μας συμβάλλουμε κι εμείς στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης για ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος. Και αισθανόμαστε δυνατότεροι  ώστε και τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε, βάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεων που έχουμε από τους εαυτούς μας και τη δουλειά μας.

 

 

24 Δεκεμβρίου 2020

energypress