Γιατρός διέγνωσε "κλιματική αλλαγή" σε ασθενή και εξηγεί γιατί

Για πρώτη, ίσως, φορά στα χρονικά, γιατρός έκανε διάγνωση για ηλικιωμένη ασθενή ότι πάσχει από "κλιματική αλλαγή". Ποια ήταν τα συμπτώματα και πώς το δικαιολόγησε.

Πιθανόν για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, γιατρός στον Καναδά διέγνωσε ότι ασθενής πάσχει από "κλιματική αλλαγή" και όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Δρ. Κάιλ Μέριτ, που εργάζεται στη Βρετανική Κολομβία, είναι υπεύθυνος για την περίεργη διάγνωση, η οποία έγινε για ηλικιωμένη ασθενή που ταλαιπωρείται από άσθμα. Το περιστατικό συνέβη μετά τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού και έγινε γνωστό αυτές τις μέρες. Τότε μάλιστα, η αστυνομία απέδωσε δεκάδες αιφνίδιους θανάτους εν μέρει στις υψηλές θερμοκρασίες και έτσι ο γιατρός δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για την διάγνωσή του.

Ο Μέριτ εξήγησε στο Glacier Media ότι η ασθενής είναι γύρω στα 70 και έχει διαβήτη. "Έχει καρδιακή ανεπάρκεια, μένει σε ένα τρέιλερ, χωρίς κλιματισμό. Όλα τα προβλήματα της υγείας της έχουν επιδεινωθεί. Και παλεύει να παραμείνει ενυδατωμένη" δήλωσε και πρόσθεσε: "Αν δεν εξετάσουμε την υποκείμενη αιτία και απλώς αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα, απλώς θα συνεχίσουμε να μένουμε όλο και πίσω. Προσπαθώ να επεξεργαστώ αυτό που βλέπω".

Τον περασμένο Ιούνιο στη Βρετανική Κολομβία ο υδράργυρος ανέβηκε μέχρι τους 49,6 βαθμούς Κελσίου, κάτι που "πρακτικά είναι αδύνατο" χωρίς την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

 

8 Νοεμβρίου 2021

news247.gr