Το Climathon έρχεται και στην Αθήνα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

19 10 2018 | 12:10

Στις 26 Οκτωβρίου διοργανώνεται σε πόλεις όλου του κόσμου μία συνάντηση-δράση για το κλίμα, το Climathon, στο οποίο το 2017 συμμετείχαν 104 πόλεις και 4500 συμμετέχοντες. Αυτό θα γίνει και στη χώρα μας σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Πειραιά, και Ηράκλειο.

Το Climathon Athens διοργανώνεται για 2η χρονιά από την Οργάνωση Γη στο γη Κ44, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων εργαλείων και λύσεων για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων της Αθήνας!

Φέτος, το Climathon της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του EIT Climate-KIC Greece Hub και την προσπάθεια πλαισιώνουν ως συνδιοργανωτές το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά", το UN SDSN Greece και η Aephoria, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και του Γραφείου Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του φετινού Climathon Athens είναι η δημιουργία του πρώτου ανοικτού και ψηφιακού μητρώου δέντρων στον αστικό ιστό (Urban Open Data Tree Inventory). Στόχος της διοργάνωσης είναι η αλληλεπίδραση νέων, ερευνητών, ακαδημαϊκών, προγραμματιστών, επιστημόνων και καινοτόμων επιχειρηματιών στη δημιουργία ενός ανοικτού ψηφιακού μητρώου των χώρων πρασίνου της πόλης, συμβάλλοντας έτσι στην διαχείριση και την προστασία του, αλλά και στη διαχείριση ζητημάτων όπως οι καταιγίδες και οι πλημμύρες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να μπείτε εδώ.

 

18 Οκτωβρίου 2018

Της Αιμιλίας Ζήκου

e-mc2