Συνάντηση της Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος, Δ. Αυγερινοπούλου, με την Επικεφαλής της Καναδικής Αντιπροσωπείας στην ΚΣ ΝΑΤΟ

14 04 2022 | 12:51

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και Επικεφαλής της Καναδικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνάντηση του ΝΑΤΟ, κα Julie Dzerowicz.

Αντάλλαξαν απόψεις για τα κοινά περιβαλλοντικά και κλιματικά ζητήματα και την ενέργεια ως παράγοντα σταθερότητας, ενώ η κα Αυγερινοπούλου ενημέρωσε την κα Dzerowicz σχετικά τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», καθώς και το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Συνομίλησαν, ακόμη, για τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθούνται προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και την ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τέλος, συζήτησαν για τα εμπόδια που υπάρχουν στην επιτυχή πρόσβαση των γυναικών σε υψηλές θέσεις λήψης αποφάσεων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και δη την πολιτική σφαίρα, αλλά και τους κατάλληλους τρόπους ενδυνάμωσης των γυναικών, ώστε να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης.