Πώς το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής σας επηρεάζει ήδη.

29 12 2018 | 08:25

Όπου και αν βρίσκεστε στον κόσμο, η απώλεια πάγου της Αρκτικής σας επηρεάζει.

Στην Καλιφόρνια, ο αντίκτυπος είναι προφανής - η απώλεια πάγου της Αρκτικής έχει συνδεθεί άμεσα στην ξηρασία της Καλιφόρνια, η οποία τροφοδοτεί τις πυρκαγιές των οποίων τον καπνό αναπνέουν οι αμερικανοί. Όσοι βρίσκονται στο Midwest ή στην ανατολική ακτή, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεγάλες καταιγίδες που αποδίδονται άμεσα στο αποσταθεροποιημένο ρεύμα αέρα που προκλήθηκε από την απώλεια πάγου της Αρκτικής. Στον Νότο, η απώλεια πάγου της Αρκτικής τροφοδοτεί ακραίες καταιγίδες, οι οποίες προκαλούν πλημμύρες που καταστρέφουν σπίτια και πόλεις. Και όλα αυτά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε στον πλανήτη , η άνοδος της θερμοκρασίας σας έχει επηρεάσει.

Και η απώλεια του πάγου της Αρκτικής συμβάλλει κατά το ένα τρίτο στην αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Αναρωτιέστε πιθανώς γιατί μια περιοχή τόσο απομακρυσμένη μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλες αλλαγές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στην Αρκτική.

Η Αρκτική έχει χάσει 80% των πάγων της από το 1979.

Ο πλανήτης έχασε την ασπίδα θερμότητας

Η Αρκτική χρησίμευε ως ασπίδα θερμότητας του πλανήτη. Όσο λιγότερο πάγος έχει η Αρκτική το καλοκαίρι, τόσο λιγότερη θερμότητα αντανακλάται, και αντίθετα, απορροφάται από τον ωκεανό.

Όσο περισσότερη θερμότητα αποθηκεύεται στους βόρειους ωκεανούς, τόσο πιο ασταθής είναι ο καιρός και τα αέρια ρεύματα.

 

ι

 

Επιπλέον, ο νέος πάγος που αναπτύσσεται κάθε χειμώνα στην Αρκτική είναι πολύ λεπτός και διαφανής πάγος πρώτου έτους.

Αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του ποσού που θα μπορούσε να αντανακλά ένα κομμάτι παγόβουνου που έχει δημιουργηθεί πριν πολλά χρόνια.

Αυτές τις μέρες, ο πάγος πρώτου έτους σπάνια επιβιώνει για να γίνει πολυετής πάγος και να ανοικοδομήσει την ασπίδα θερμότητας που χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε το κλίμα, την ζωή και τις οικογένειές μας.

ο

 

Ο ωκεανός που δεν καλύπτεται από στρώμα πάγου απορροφά 95% της θερμότητας που φτάνει σε αυτόν, αντί του πολυετούς πάγου που αντανακλά το 80%, και γι αυτό βλέπουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή.

Εάν δεν κάνουμε τίποτα, όλος ο πολυετής πάγος θα λιώσει εντελώς, με τους επιστήμονες να έχουν προβλέψει πλήρη απουσία πάγου στην Αρκτική μέχρι το 2030.

 

26 Νοεμβρίου 2018

Πηγή: Earth911