Νέα μεγάλα έργα σχεδιάζει η Τουρκία στην αιολική ενέργεια.

30 03 2018 | 11:30

Η Τουρκία σχεδιάζει δυναμική είσοδο στον τομέα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων με ένα νέο έργο το οποίο ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας χαρακτηρίζει ως “το μεγαλύτερο παγκοσμίως”.

Το συγκεκριμένο έργγο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού κατασκευής αιολικών και ηλιακών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 10 GW μέσα στα επόμενα 10 χρόνια σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Berat Albayrak σε ενεργειακό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε επίσης ο ίδιος πως η Τουρκία ετοιμάζεται για διαγωνισμούς ύψους 1GW σε αιολική και ηλιακή ενέργεια, ενώ θα συμπεριληφθεί επίσης πρόβλεψη για υποδομές αποθήκευσης ενέργειας.

Τέλη του 2017 η Τουρκία έφτασε να διαθέτει 6.86GW σε εγκατεστημένη αιολική ισχύ μετά την εγκατάσταση 766MW στην διάρκεια του ίδιου έτους σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Η Τουρκία έχει αναδειχθεί με γρήγορους ρυθμούς σε hotspot ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φαίνεται να συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση, παρά την πολιτική αστάθεια που ακολούθησε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Ο Υπουργός Ενέργειας Albayrak μιλώντας για τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είπε πως “Σχεδιάζουμε ένα έργο που θα οδηγήσει στην κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο πράγμα που πιστεύουμε πως θα έχει παγκόσμια απήχηση”.

Πηγή: (RechargeNews)