Ενεργειακή Κοινότητα Υψηλάντη: «Εξασφαλίσαμε την αναγκαία έκταση και σύντομα θα υποβάλλουμε στον ΔΕΔΔΗΕ την πρώτη αίτηση σύνδεσης Φ/Β για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό»

02 08 2021 | 09:11

Η χθεσινή ήταν πολύ σημαντική ημέρα για την Ενεργειακή Κοινότητα Δημ. Υψηλάντη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς ανακοίνωσε τα εξής:

Εξασφαλίσαμε, μέσω εκμίσθωσης από ιδιώτη, την αναγκαία έκταση ώστε τις επόμενες βδομάδες να έχουμε καταθέσει την πρώτη αίτηση σύνδεσης Φωτοβολταικού Πάρκου με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό στον ΔΕΔΔΗΕ.

Μέσω της εγκατάστασης έργων ΑΠΕ μικρής κλίμακας ευελπιστούμε να εκμεταλλευτούμε τον εργαλείο του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού ώστε κάθε μέλος να μπορεί να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των Ενεργειακών του Αναγκών μέσω της συμμετοχής του στην Ενεργειακή Κοινότητα.

Ενώ επιδιώκουμε, όλοι οι κάτοικοι και όλα τα νοικοκυριά της περιοχής να συμμετέχουν στην κοινότητα μας απολαμβάνοντας τα οφέλη από τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο πως, η Ε. Κοιν Δημ. Υψηλάντη είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν αποδίδει άμεσα κέρδη στα μέλη, έχει όμως κοινωφελή χαρακτήρα επιδιώκοντας ταυτόχρονα την μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής.
 
Σκοπεύουμε επίσης, να αξιοποιήσουμε και χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν προκειμένου να στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες στην περιοχή στην πλαίσια της χρηματοδότησης του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης.

Προγραμματίζουμε στις αρχές του Φθινοπώρου, αν μας δοθεί η δυνατότητα, να συγκαλέσουμε την πρώτη ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας, όπου θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις έως τώρα ενέργειες, θα διαμορφώσουμε από κοινού την μελλοντικό σχεδιασμό, και παράλληλα θα καλέσουμε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη στην κοινότητα.

Αν και δυστυχώς δεν έχει τύχει της αρμόζουσας προσοχής από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, οι Ε. Κοιν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στην Ενεργειακή Μετάβαση που συντελείται και ταυτόχρονα αντιμετώπισης, με περιβαλλοντικά και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει την περιοχή.

 

 

 

1 Aυγούστου 2021

energypress