Τρεις start-ups δείχνουν τις τάσεις στην κτηνοτροφία ακριβείας.

28 11 2018 | 06:56

Μείωση του κόστους εκτροφής, αύξηση της ευημερίας των ζώων με παράλληλη αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής προσφέρουν τρεις startups, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών παγκοσμίως.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις από διάφορα μέρη του κόσμου εστιάζουν τις δραστηριότητες τους στα εξής:

1.Μείωση αντιβιοτικών – Advanced Animal Diagnostics, ΗΠΑ

Το Advanced Animal Diagnostics αναπτύσσει εργαλεία για τη διάγνωση των ασθενειών στα ζώα σε κάθε εκμετάλλευση.

Η εταιρεία, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, στοχεύει στη μείωση του αριθμού των αντιβιοτικών που χορηγούνται στα ζώα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στοχεύει στην ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του ζώου για την εύρεση και τον προσδιορισμό του σταδίου των λοιμώξεων.

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην προληπτική χορήγηση αντιβιοτικών.

2. Υγεία και ευημερία των ζώων – Cainthus, Ιρλανδία

Η Cainthus είναι μια ιρλανδική νεοφυής επιχείρηση, που επικεντρώνεται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης πρόβλεψης εικόνας για την παρακολούθηση της υγείας και της ευημερίας των ζώων.

Η επιχείρηση χρησιμοποιεί εξοπλισμούς απεικόνισης για την παρακολούθηση των ζωικών εκμεταλλεύσεων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη και οι προσαρμοσμένοι αλγόριθμοι ανιχνεύουν τη συμπεριφορά σε μεμονωμένα ζώα για να παρακολουθούν την υγεία τους και να ειδοποιήσουν τον κτηνοτρόφο, όταν απαιτείται κάποια ενέργεια από τη μεριά του.

Το σύστημα Cainthus είναι σε θέση να καταγράφει τις ποσότητες τροφής και νερού που καταναλώνει το κάθε ζώο, αλλά και το επίπεδο θερμότητας στο οποίο βρίσκεται.

3. Ανίχνευση οιστρογόνων – Silent Herdsman, Ισραήλ

Η Silent Herdsman έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης, που τοποθετείται στον λαιμό και χρησιμοποιείται για την ανίχνευση οιστρογόνων και προβλημάτων υγείας στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής.

Η συσκευή, που χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε εκατοντάδες γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ευρώπη, έχει στόχο να βοηθήσει τους γαλακτοπαραγωγούς να δαπανούν λιγότερο χρόνο στην παρατήρηση των αγελάδων, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για τη θεραπεία των αναδυόμενων προβλημάτων.

Η start-up αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Σκωτίας, ενώ ο κτηνοτρόφος μπορεί, επίσης, να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό ή το τάμπλετ του, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα υπολογιστικού cloud του λογισμικού.

 

22 Νοεμβρίου 2018

Πηγή: EURACTIV

Σχετικά Άρθρα

Popular Articles